Dorpsrestaurant Aan Sjuuteeänjd kookt al jaren met streekproducten voor haar gasten. Chef-kok Jean Thoma over de aanvullende keuze voor biologisch: "Wij hebben bij iedere menukeuze een goed verhaal. Mensen komen hier voor de gezellige ongedwongen sfeer, de verrassende gerechten en Limburgse gastvrijheid. Onze gasten zijn bewust bezig met wat ze eten. Onze keuze voor biologisch past daarbij. Zorgeloos genieten, daar gaat het om."
Met de zilveren EKO-certificering tonen zij aan dat 50-80% van de ingekochte ingrediënten biologisch is. Jean Thoma: "Wij combineren biologische producten met streekproducten en groenten uit eigen moestuin. We kunnen vertellen welke biologische teler uit welk dorp heeft bijgedragen aan wat we serveren. Zo zijn we onderscheidend bezig én mensen zijn zich gewoon bewuster geworden van wat ze eten. Op die trend spelen wij in."
EKO-keurmerk Horeca
Veel koks hebben een voorkeur voor biologische producten, net als hun gasten. Het EKO-keurmerk Horeca biedt een ondernemer de kans om op een betrouwbare manier te laten zien dat biologische inkoop een serieuze rol speelt in de keuken. Restaurants, die een basisaanbod aan biologisch hebben (15-50%), komen al voor certificering in aanmerking: EKO Brons. Daarnaast zijn er EKO Zilver (50-80%), EKO Goud (80-100%) en EKO Goud 100%. Aan Sjuuteeänd is gecertificeerd voor EKO zilver.Het EKO horecaprogramma is er voor traditionele horeca-bedrijven zoals restaurants, hotels en lunchrooms, maar ook voor kleinere locaties waar buitenshuis eten wordt geserveerd, zoals kinderdagverblijven en BSO's.
Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl