Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
steeds meer Nederlandse telers sluiten zich aan bij Belgische Veilingen

Belgisch komkommerareaal neemt aanzienlijk toe

Tholen - De arealen voor glasgroenten in Belgiƫ zijn weer groter geworden. Hierbij worden ook de Nederlandse telers meegerekend, die aan de Belgische Veilingen leveren. Het is de afgelopen jaren een opvallende tendens, dat steeds meer Nederlandse telers zich aansluiten bij Belgische Veilingen.

Tomaten
Benny Cuypers vertelt dat de eerste gegevens van arealen bekend zijn, maar nog geen precieze cijfers. Het is duidelijk dat er bij de losse tomaten weinig verandering is. Het areaal van de trostomaten daarentegen is wat gedaald. In tomatenspecialties is weer een toename. Vorig jaar was de toename in specialties enorm, zo'n 50%. Nu is dat wat minder."



Andere opvallende ontwikkelingen zijn te zien bij paprika's en komkommers. "Vooral in de komkommers is de toename vrij aanzienlijk. We spreken dan niet over enkele procenten, maar ongeveer 20%. Dit heeft met name te maken met het feit dat er meer Nederlanders zijn aangesloten bij de Belgische Veilingen. Als zij in Belgiƫ leveren, wordt ook hun areaal meegerekend. Bij aubergines is er weinig veranderd in vergelijking met vorig jaar."

Voor meer informatie:
LAVA cvba
Leuvensesteenweg 130 A
3191 Boortmeerbeek
tel +32 (0)15 50 42 50
fax +32 (0)15 50 42 60
www.lava.be
lava@lava.be