Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: vroege start druivenseizoen

Een vroege start van het druivenseizoen gecombineerd met goed weer heeft gezorgd voor grotere volumes druiven dan vorig seizoen en ook van zeer goede kwaliteit. SATGI verwacht dat de volumes later in het seizoen zullen stabiliseren en dat de totale oogst overeen zal komen met het Zuid-Afrikaanse oogstgemiddelde van de laatste drie jaar.
 


De export in week 1 (zie grafiek beneden) laat zien dat de vroege oogst de volumes positief beïnvloed heeft: er zijn bijna 6 miljoen dozen meer geëxporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. De EU heeft vier miljoen dozen meer ontvangen dan vorig seizoen en de export naar Azië en het Midden-Oosten is bijna verdubbeld.



In de Noordelijke Provincies van Zuid-Afrika zijn de verpakte volumes Redglobe en Crimson Seedless hetzelfde in vergelijking met eerdere jaren. Volgens de SATGI zullen ongeveer 750.000 dozen worden verpakt tegen het einde van het seizoen. De weersomstandigheden zijn goed en de kwaliteit van de druiven is excellent. In de Orange River regio worden naar verwachting 2,3 tot 2,5 miljoen dozen gevuld. De Olifant River regio staat bekend om de Crimson Seedless. Hier zullen 2,3 miljoen dozen worden gepakt. In de Berg River regio worden Thompson Seedless, Victoria, Redglobe, Regal Seedless, Sugrathirteen, Sunred Seedless en Dan ben Hannah druivenrassen geteeld. Het seizoen is 10 dagen te vroeg begonnen, maar de volumes zullen hetzelfde zijn als vorig jaar.
Publicatiedatum: