Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: Grote blauwe bessenoogst in Nova Scotia

De blauwe bessensector in Nova Scotia kon in 2014 haar productie met 50% verdubbelen en alles probleemloos verkopen. Peter Rideout van de Wild Blueberry Producers Association: "In 2014 hebben we naar schatting 63 miljoen pond blauwe bessen geoogst. Dit is 50% meer dan in 2013 en een nieuw record voor de sector". Gemiddeld wordt er 40 miljoen pond blauwe bessen per jaar geoogst.

De blauwe bessenproductie had baat bij sneeuwbedekking in de winter en vroege regen in de lente. De maand juni was warm en droog wat voor goede omstandigheden zorgde voor bijenbestuiving. Door regen in juli en augustus konden de planten goed doorgroeien. De grote oogst dit jaar zorgde wel voor hectische momenten voor telers en verwerkers.

Maar 5% van de oogst wordt lokaal verkocht. De grote meerderheid gaat naar klanten in de Verenigde Staten, Europa en Azië. De extra inkomsten kunnen worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuw land om blauwe bessen op te telen. Nieuw land ontwikkelen duurt ongeveer zes tot zeven jaar.

Publicatiedatum: