Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bananengigant toch weg uit Charlotte

Chiquita verhuist hoofdkantoor

Chiquita kondigde gisteren aan het hoofdkantoor in Charlotte, North Carolina, te sluiten. Het personeel op het hoofdkantoor kreeg de mededeling in een email. Op het hoofdkantoor van Chiquita werken ongeveer 320 mensen.

In maart maakte het bedrijf nog bekend het hoofdkantoor niet te verhuizen, maar dat was voordat de bananengigant werd opgekocht door een Braziliaans consortium. Eerder deze maand werd de overname voor 681 miljoen dollar afgerond en daarmee kwam Chiquita in private handen.

Interem-CEO Brian Kocher schreef in de email aan het personeel: "We hebben besloten in de komende twaalf tot achttien maanden alle operationele departementen en de overblijvende zakelijke dienstverlening te verhuizen naar een locatie dichter bij onze klanten en activiteiten." Het personeel wordt in de komende negentig dagen verder geïnformeerd over de gevolgen.

Ook de structuur van het bedrijf wordt aangepakt, zo blijkt uit dezelfde email die de Charlotte Observer in handen kreeg en op haar website publiceerde. De kernactiviteiten worden ondergebracht in drie aparte onderdelen: Chiquita bananen en ananas, Fresh Express salades en snacks en Chiquita Fruit Solution voor de bananenpuree en ananassap.

Publicatiedatum: