Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Golfkartonverpakking: voorbeeld van duurzaamheid

De Spaanse vereniging van golfkartonverpakkingsfabrikanten werd opgericht in 1977. De Plaform Group werd opgericht in de vroege jaren '80 volgens technisch directeur Juan Mendicote "uit noodzaak om een kwaliteitsproduct te bieden aan de AGF-markt om een standaard neer te zetten en om de naleving van bepaalde regels te garanderen."


Juan Mendicote (rechts) naast Ana María García en collega's.

Plaform is een keurmerk beschikbaar voor elke onderneming, die voldoet aan de door de Commissie genoemde technische vereisten. "AFCO voert de kwaliteitscontroles uit," bevestigt Juan. "Daarnaast leggen we sancties op aan bedrijven, die niet voldoen aan de eisen."

Dertien bedrijven maken op dit moment deel uit van de Plaform Group. Ze zijn verspreid over heel Spanje, inclusief de Canarische Eilanden. Juan legt uit dat "de productie van golfkarton groeit in een vergelijkbaar tempo als de export van groenten en fruit, die volgens FEPEX staat op 3,4% (6,2% voor groente en 1,5% voor fruit)."



De Plaform groep produceert verpakkingen, die volgens Juan voldoen aan Europese maatstaven. "Er zit ook vooruitgang in de kwaliteit van het materiaal, dat steeds lichter en harder wordt, waardoor we kunnen spreken over een optimalisatie van het gebruik van grondstoffen en op het gebied van gewichtsreductie. Ook de labeling gaat met sprongen vooruit. De opdrukken zijn vandaag de dag van hoge kwaliteit."

Volgens de vertegenwoordiger van AFCO is één van de grootste voordelen van karton dat het zich gemakkelijk aanpast aan alle eisen. "Eventuele behoeften worden snel opgelost met nieuwe ontwerpen dankzij de grote flexibiliteit van golfkarton. Het gebruik is cruciaal in de logistiek geworden."

De duurzaamheid van de verpakkingssector staat immers op drie pijlers: de economische, de sociale en de ecologische. "Vandaag de dag moet je uitblinken in al deze aspecten om als duurzaam te boek te staan en golfkartonnen dozen zijn een uitstekend voorbeeld van duurzame verpakkingen," aldus Juan Mendicote.


Meer informatie:
Juan Mendicote
AFCO Grupo Plaform
T: +34 915 711 702
M: +34 660651471
jmendicote@afco.es
www.afco.es


Publicatiedatum: