Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: Nieuwe koelfaciliteit

EKMUitvoer en GOGO Fruit uit Zuid-Afrika exporteren al meer dan een decennium fruit naar de belangrijke markten over de hele wereld. In deafgelopen jaren heeft de groep zich steeds meer zorgen gemaakt over de lange vertragingen waarmee exporteurs te maken kregen wanneerproducten in een koude opslagruimte geplaatst moesten worden.



Fruit bleef hierdoor dagen buiten de koelcellen liggen. Zowel de kwaliteit van het fruit als van de verpakking wordt hierdoor aangetast. Hierom zijn er nieuwe stappen ondernomen. De nieuwe koelfaciliteit ligt in de buurt van de Loskop-vallei in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. De locatie van de inrichting speelt een belangrijke rol bi. Het is centraal gelegen, waardoor telers uit de wijde regio's gemakkelijk toegang hebben tot de faciliteit.


Zonnepaneel die de elektriciteit voor de hele koelfaciliteit zal genereren

De faciliteitheeft een opslagcapaciteit van 4.500 pallets en de mogelijkheid om 600 pallets voorte koelen. Het fruit wordt nu bewaard bijtemperaturen onder nul gedurende 72 uur na een terugkoeltijd van slechts 24uur.

De koelbehandeling is het sterilisatieproces, dat verse producten die worden geƫxporteerd naar landen als China, India, Japan, Zambia, Nigeria en Bangladesh moeten ondergaan, waar strenge fytosanitaire voorschriften gelden. De belangrijkste exportlanden van EKM Exports bevinden zich in het Verre Oosten en Afrika. De nieuwe faciliteit zal hierbij ongetwijfeld een belangrijke rol spelen.



Om de kwaliteit te garanderen, worden de GOGO Cold Rooms bemand door onafhankelijke kwaliteitscontroleurs van de exportcontrole voor versproducten (PPECB) en het ministerie van landbouw, bosbouw en visserij (DAFF).

Op de Fruit Logistica zullen EKM en GoGo aanwezig zijn in Hal 23, stand E05. Het zal daar een stand delen met marketingpartner Cool Fresh International.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Johan Coetzer
GOGO Cold Rooms
Tel: +27 82 389 9121
marketing@gogofruit.co.za
www.gogofruit.co.za

EKM Exports/GOGO Fruit HQ
Lombardy Business Park, c/o Cole and Graham road
Block 5, Units 75 & 76, Shere
Pretoria, Zuid-Afrika
Tel: +27 12 809 1494
info@ekm-exports.com
Publicatiedatum: