Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moeilijk seizoen voor Zuid-Afrikaans steenfruit

De Zuid-Afrikaanse steenfruitoogst is volop aan de gang, maar er zijn een paar moeilijkheden. Hannes Langeveldt van Bonaire Fruit vertelt: "De export van abrikozen loopt op zijn einde. De vraag tijdens het seizoen was stabiel maar de volumes bleven achter door te veel regen gedurende de oogst. De vraag uit het Midden-Oosten was redelijk goed, veel beter dan de vraag naar nectarines en perziken. Onze export van abrikozen naar die afnemer is dan ook met 25% gestegen."



De markt voor nectarines in het Midden-Oosten ziet er momenteel bleek uit. De situatie voor perziken is dit jaar ongeveer gelijk aan die voor nectarines behalve dat het voor een aantal rassen een extreem succesvolle oogst was. De export van deze producten naar Europa was lager dan in eerdere jaren. Dit komt doordat het fruit kleiner van omvang was dan normaal.



Dekwaliteit van de Zuid-Afrikaanse pruimen is zeer goed dit jaar. De start van deoogst was redelijk laat maar de opbrengst van de meeste pruimenrassen is groterdan in afgelopen jaren. Door de vroege start van het seizoen ligt Zuid-Afrikalichtelijk voor op Chili, wat de telers een klein voordeel geeft.



Doorde stijging in productie zoeken de Zuid-Afrikaanse telers naar nieuwe markten.Afrikaanse landen zijn aantrekkelijk, al kan dit logistiek een uitdaging vormenin het begin. Aziƫ en specifiek China zijn moeilijke markten om een nieuwproduct te lanceren, maar die kunnen wel veel opleveren. Een goede marketing enstrategie zullen nodig zijn om klanten met het product kennis te laten maken.De Russische markt is geen optie door de onvoorspelbaarheid van de waarde vande roebel.

Voor meer informatie:
Hannes Langeveldt
Bonaire Fruit Pty.
Tel: +27 218 762 250
Email: hannes@bonaire.co.za
www.bonaire.co.za
Publicatiedatum: