Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ondertekening manifest Dutch Cuisine op Horecava 2015

Op maandag 12 januari 2015 heeft Dutch Cuisine haar manifest gepresenteerd en hebben Rob Baan, directeur Koppert Cress en Ad Berends, culinair ambassadeur Groente Fruit Huis dit manifest als convenantpartners ondertekend tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. Ook Westland Marketing heeft zich aan dit manifest verbonden.



Dutch Cuisine is een beweging die het nieuwe Nederlandse koken op de kaart zet. Een keuken waarin verse groenten een hoofdrol spelen en vlees en vis een bijrol. Daarbij werkt Dutch Cuisine vanuit 5 principes die in een manifest zijn vastgelegd. Binnen deze 5 principes (cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde) streven we het volgende na: we gebruiken 80% seizoensproducten en 20% buiten het seizoen, 80% groente en 20% vlees/vis en we benutten het hele product. Daarbij kopen, koken en eten we eerlijke kwaliteitsproducten en als rentmeester van de Nederlandse keuken werken we aan de resultaten van morgen.


 
Koppert Cress, het Groente Fruit Huis en Westland Marketing omarmen bovenstaande principes en gaan samen met Dutch Cuisine aan de slag om deze visie verder vorm te geven. Dutch Cuisine geeft iedere dag een presentatie en demo over Dutch Cuisine. De ambassadeurs van het eerste uur, chef-koks Luc Kusters, Albert Kooy, Hans Everse en Bas Cloo, verzorgen deze presentaties en demo's.

 
Publicatiedatum: