Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kop blauwe bessen verminderen kans op hartklachten

Blauwe bessen toevoegen aan het dagelijks dieet kan de bloeddruk omlaag helpen. Sarah A. Johnson van de Florida-universiteit meldt, dat haar bevindingen suggereren, dat regelmatig blauwe bessen eten de verhoogde bloeddruk vertraagt. Zo zou de kans op hart- en vaatziekten dalen. 

Johnson wilde kijken hoe negatieve gezondheidseffecten voorkómen en teruggedraaid kunnen worden. Het betreft vooral vrouwen na de menopauze. Volgens Johnson zijn vrouwen door de menopauze vatbaarder voor hoge bloeddruk. Voor een periode van 8 weken werden 48 vrouwen na de overgang met verhoogde bloeddruk willekeurig aangemeld om 22 gram gevriesdroogd blauwe bessenpoeder te gebruiken per dag. Aan het begin van het onderzoek controleerde het team de bloeddruk van de deelnemers. Aan het eind van de 8 weken hadden de deelnemers met het blauwe bessenpoeder gemiddeld 5.1 % afname in de hoge bloeddruk. Er was sprake van 6.3 % reductie in onderdruk. Een andere uitkomst van het onderzoek: het verwijden van bloedvaten nam toe met 68.5 %.

De studie verschijnt in Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.
Publicatiedatum: