Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Engelse markt onder druk

Zuid-Afrikaanse druivenexport richt zich op het oosten

Het druivenseizoen in Zuid-Afrika is vroeg gestart dit jaar met grote volumes in de regio's van Berg River en Hex Valley. De volumes worden verwacht groter te zijn dan afgelopen jaar toen er veel schade werd geleden in de Orange River regio. Het weer was ook goed de laatste maanden en de kwaliteit van de druiven is hoog dit jaar.

De Engelse markt staat momenteel onder hoge druk. Exporteurs hopen dat dit snel voorbij zal gaan, maar geven aan het dat het positief is hun risico's te spreiden. Zuid-Afrikaanse exporteurs verzenden daarom meer naar het Midden-Oosten, Aziƫ en Rusland. Er is veel vraag uit China wegens het Nieuwe Jaar en deze week wordt er een scheepsvoorraad van Zuid-Afrika naar China verzonden.

Volgens de exporteurs is de Russische markt relatief stabiel, maar er zijn grote risico's verbonden aan de waarde van de Russische roebel.

Publicatiedatum: