Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU heft importstop Indiase mango's op

De Europese Unie (EU) heeft besloten vanaf volgend seizoen de importstop op Alphonso mango's uit India op te heffen. Vier andere soorten groenten uit het land mogen nog niet worden geïmporteerd.

De mango's werden verbannen doordat ze hoge waarden verboden beschermingsmiddelen bevatten. Het heeft de Indiase telers waarschijnlijk miljoenen euro's gekost. Het besluit om de mango's te weren, werd genomen na een controle van 207 partijen groenten en fruit, die in 2013 vanuit India waren geïmporteerd en die besmet waren met ongedierte, inclusief fruitvliegjes. Dit ongedierte zou een bedreiging kunnen vormen voor de EU en op grond daarvan kunnen etenswaren worden geweerd.

Na felle reacties uit India en een bezoek aan de mangoplantages heeft de EU besloten de ban op te heffen. Al het fruit en groenten uit India moet wel door een gestandaardiseerd inspectieproces gaan.

Publicatiedatum: