Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ongena levert jaarrond geschilde uien van eigen teelt

Tholen - In 2009 startte Joeri Ongena het uienschilbedrijf Ongena. Zijn ouders hadden al een veeteelt- en productiebedrijf in aardappelen en uien. Toen het een jaar zeer slecht ging in de uien, besloot Joeri samen met zijn vrouw voor zichzelf te beginnen en een toegevoegde waarde aan uien te bieden. "Ik investeerde in een nieuw bedrijf en machines om uien te schillen en te verwerken."

Begonnen bij nul

Hij had geen idee hoe de toekomst eruit zou zien en is dan ook blij verrast met hoe ze er na vijf jaar voor staan als bedrijf. "Als we terugkijken naar de start, zien we dat we een mooie groei hebben doorgemaakt. We zijn begonnen bij nul. De eerste twee jaar hebben we de markt afgetast en veel geleerd in deze branche. Hierbij ontvingen we veel steun van onze klanten. Zij vertelden ons precies wat ze wilden en daardoor kunnen wij een perfect product afleveren. De ene dag schillen we en de volgende dag worden de producten bezorgd. Ondertussen wordt er terug geschild voor de belevering van de dag erna en zo gaat het maar door."



Van teelt tot klant
Het bedrijf heeft het product vanaf het begin van de keten in de hand. "Vanaf de teelt tot aan levering aan de klant kunnen we de ui volgen en controleren. Dit zorgt voor een constante kwaliteit, maar ook voor een flexibiliteit in leveringen. Zo zetten we alles op alles om een klant in nood te helpen, wat enorm gewaardeerd wordt door onze klanten en dat geeft ons dan weer een goed en voldaan gevoel."

"We leveren onze eigen teelt uien bijna jaarrond, maar er is een periode van ongeveer vier weken waarin we overstappen op Spaanse oogst. Als we kijken naar het startareaal en de groei na vijf jaar, kunnen we zeggen dat het areaal toch vertienvoudigd is." De uien worden in diverse vormen geleverd, heel of in stukjes. Deze kunnen worden verpakt in zakken van 500 gram tot 10 kilo.



Uitbreiden
Ongena levert met name aan groentesnijderijen en bedrijven, die maaltijden bereiden. "In de loop der jaren hebben we er veel klanten bij gekregen binnen en buiten de regio. We zitten vlakbij de grens van Nederland, dus ook in Nederland hebben we cliënteel. Bezorgen doen we met onze vrachtwagen en bestelbus. Door de groei moesten we vorig jaar al uitbreiden met een nieuwe loods. Ook zijn we ondertussen gecertificeerd via Comeos Food, een certificering voor kleinere KMO's."



Hij ziet zeker de concurrentie in België en Nederland. "We onderscheiden ons omdat we alles zelf in de hand hebben. Daarnaast blijven we investeren in kwaliteit, want dat is en blijft onze topprioriteit. Ongena gaat verder op dezelfde manier en wil een goed product blijven leveren aan huidige én nieuwe klanten."

Voor meer informatie:
Joeri Ongena
Uienschilbedrijf Ongena
Weststraat 62b
9180 Moerbeke-Waas
www.ongena-uien.be