Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Cédric Geens, W. Jonckheere: "Wij hebben standaard vaste volumes"

Import Florida grapefruit wordt moeilijker voor Europese importeurs

Tholen - Importeur W. Jonckheere is in België de exclusieve importeur van Florida Grapefruit van het merk Indian River Dolphin. Volgens Cédric Geens is het een moeilijk product om te verkrijgen. "Althans, voor vele andere importeurs. Wij hebben al een jarenlange en goede relatie met onze leverancier uit Florida en zijn vaste afnemer. Ze voorzien voor ons altijd goede volumes."


Links Cédric Geens en rechts Stefan Andriani van W. Jonckheere

Minder naar Europa

Hij geeft aan dat de volumes van grapefruit uit Florida jaar na jaar kleiner worden. "Telers hebben daar nog steeds last van citruskanker. Het deel dat wordt geoogst is voor het grootste deel bestemd voor afnemers uit de VS en Europa komt pas op de tweede plaats. Daarnaast worden de Europese kwaliteitseisen jaarlijks strenger, dus er komt hier ook moeilijker iets binnen. Dit betekent ook dat de volumes, die we aanbieden, van perfecte kwaliteit zijn."



Hoge prijzen
Cédric vertelt dat de prijs van Florida grapefruit op een hoog niveau ligt. "Het heeft enerzijds te maken met het tekort aan het fruit, maar anderzijds is de hoge dollarkoers ten opzichte van de euro ook een belangrijke oorzaak. De aankoopprijs voor een doos van 15 kilo is momenteel 16,50 euro."



Kwaliteit belangrijker voor consument

W. Jonckheere biedt drie variëteiten grapefruit: wit, roze en rood. In de smaak en verpakking is een onderscheid te zien: de roze zijn het zoetst en verpakt in een witte doos. Van rode grapefruit is de smaak gemiddeld en deze wordt verpakt in een rode doos. De witte zijn het meest bitter en zijn verkrijgbaar in een groene doos. Hij geeft aan dat veel Belgische afnemers de voorkeur hebben voor grapefruit uit Florida. "De smaak wordt hier gewaardeerd. Daarnaast wordt kwaliteit steeds belangrijker. De ontwikkeling naar een kleinere middenklasse is herkenbaar in tijden van crisis. Consumenten kiezen óf voor topproduct van perfecte kwaliteit tegen een goede prijs óf voor mindere kwaliteit tegen een lage prijs. De producten die 'er tussenin' liggen, zijn steeds minder populair."

Voor meer informatie:
Stefan Andriani
Cedric Geens
W. Jonckheere SPRL
Werkhuizenkaai 112
1000 Brussel
Tel: +32 - 22426103
Fax: +32 - 22451079