Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordbedrag export Britse groente- en fruitsap

Britse producenten verkopen momenteel recordaantallen groente- en fruitsap. De verkoop van sap is opgelopen tot €83 miljoen in 2013 volgens het Britse Departement van Milieu en Plattelandszaken. Appelsap en sinaasappelsap zijn de best verkopende sappen en hebben gecombineerd €45 miljoen opgebracht. Sap geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, gemaakt van beide lokale producten en geïmporteerde groente en fruit, worden nu verkocht in 96 landen wereldwijd, inclusief Spanje, Italië, Brazilië en de VS.

De vraag naar Brits sap is met 40% gestegen sinds 2010 en de opbrengsten zijn in dezelfde periode gestegen met €24 miljoen. Momenteel is het Verenigd Koninkrijk de vierde grootste sapexporteur van Europa. Nieuwe markten die het Verenigd Koninkrijk heeft bereikt in 2013 zijn de Kaaiman Eilanden, Kroatië, Grenada, Ivoorkust, Senegal en de Seychellen. Groente- en fruitsap vormt een klein onderdeel van de Britse landbouwsector, die in totaal €130 miljard waard is en één op de acht Britten werk verschaft. De export van eten en drinken heeft een nieuw record opgebracht in 2013 van €24 miljard.

Publicatiedatum: