Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Coolwrap en koolrabi-sticks

Bejo toont ontwikkeling kool tot trendy food op Fruit Logistica

Bejo Zaden presenteert tijdens Fruit Logistica 2015 in Berlijn een aantal opnieuw opvallende concepten: Coolwrap van witte kool en snacksticks van koolrabi. Bejo laat op deze internationale beurs voor AGF met verschillende concepten zien dat kool zich meer en meer ontwikkelt van traditionele groente naar gezond en trendy food.

 


Coolwrap
Coolwrap is een speciaal geselecteerde platte witte kool. Deze levert door zijn vorm bladeren, die geschikt zijn voor het maken van wraps en sushi. Coolwrap is glutenvrij en past in een koolhydraatarm dieet. Het nieuwe ras Gunma is bijzonder geschikt voor Coolwrap. De kool blijft lang knapperig en vers en door zijn milde smaak is hij ook zeer smakelijk in salades en sandwiches. De Coolwrap is afgelopen jaar geïntroduceerd op de markt.
 
Koolrabi
Koolrabi is een koolachtige groente, die vooral in Duitsland populair is. De groente bevat veel vitamine C en heeft een hoog gehalte antioxidanten. Daarmee sluit dit product perfect aan bij de huidige voedingstrends. Traditioneel wordt koolrabi vooral gekookt gegeten. Binnen het concept thema Taste-Health-Convenience heeft Bejo nieuwe, smakelijke rassen ontwikkeld – zoals Konan of de paarse Kolibri – die zich uitstekend lenen voor rauwe toepassingen. Het vruchtvlees van de koolrabi-knol is sappig en knapperig, heeft een milde, meloenachtige geur en een zachte, zoetige maak. Gesneden koolrabi verkleurt niet, waardoor het product zich bij uitstek leent voor de verkoop als kant-en-klaar product, zoals de snack-stick die Bejo laat zien tijdens Fruit Logistica.

Inspireren
Bejo ziet de vakbeurs als een platform voor gesprekken met partners in de keten en wil hen inspireren tot nieuwe toepassingen voor de teelt, verwerking en consumptie. Andere concepten die Bejo onder de aandacht brengt, zijn Scheutjesbroccoli en snackpeen. Scheutjesbroccoli (purple sprouting broccoli) is gebaseerd op de paarsgroene zijspruiten van de broccoli-plant. Deze variëteit is zeer geschikt voor verschillende bereidingsmogelijkheden en uitermate gezond vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten. Snackpeen speelt in op de groeiende vraag naar gezonde tussendoortjes. Bejo toont daarvoor peenrassen die zich onderscheiden op onder meer smaak en kleur.

Tijdens Fruit Logistica nodigt Bejo geïnteresseerden uit voor een biologisch ontbijt op vrijdag 6 februari vanaf 09.15 uur. Tijdens dit smakelijk begin van de dag zal Bejo nieuwe rassen in haar biologische assortiment presenteren.

Bejo is te vinden in hal 1.2 in stand B-16


Meer informatie op www.bejo.nl

Publicatiedatum: