Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Potato Masters failliet, overname teruggedraaid

Tholen - Eind september 2014 kondigde Pomuni aan dat ze het aardappelbedrijf Potato Masters over zouden nemen. Potato Masters ging 23 december failliet en de overname werd teruggedraaid. Families Muyshondt en Deprez gaven vorig jaar aan dat een overname de meest aangewezen weg was. Ze wilden proactief handelen binnen de huidige en moeilijke marktomstandigheden.

Koen Deprez van Potato Masters gaf enkele maanden geleden aan dat ze al zeer actief waren in Frankrijk. "Maar logistiek en organisatorisch konden we het beter doen. Reactiesnelheid en flexibiliteit zijn cruciaal in onze markt en dat is moeilijk als de site, waar de aardappelen verwerkt en verpakt worden, te ver van de klant liggen." Door deze overname zou Pomuni dichter bij haar Franse klanten en de productiegebieden komen te staan. Ook in het Verenigd Koninkrijk en Spanje zou Pomuni door de overname verder kunnen uitbreiden.

Potato Masters viel onder de Ruris Group. Potato Masters is niet te bereiken voor een reactie. Pomuni wenst niet te reageren op het nieuws. Er staan nu een dertigtal werknemers van het bedrijf uit Deinze op straat. In 2013 verwerkte Potato Masters nog 80.000 ton aardappelen, goed voor een omzet van 50 miljoen euro.