Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paardekooper introduceert verpakkingsoplossing voor het verzenden van vers voedsel

Gekoelde verzendverpakkingen

Waar non-food artikelen al jaren over de digitale toonbank vliegen, zijn de voedingsmiddelen en drankendetailhandel nu ook aan een online revolutie bezig. Dit vraagt om nieuwe verpakkingsoplossingen met als belangrijkste eis: verlenging van de koelketen.
Paardekooper voorziet hierin met een nieuwe gekoelde verpakkingsoplossing. De gekoelde verpakkingen zijn onderdeel van SendProof Packaging, het kwaliteitslabel voor hoogwaardige verzendoplossingen. Goed verpakt betekent minder schade, minder retour en dus minder kosten. Hier zet Paardekooper zich maximaal voor in.

Verlening van de koelketen

Een belangrijke eis voor het veilig verzenden van vers voedsel is een correcte omgevingstemperatuur. Dit vraagt om verlenging van de koelketen tot het moment van aflevering. Verschillende factoren hangen hiermee samen, waaronder het soort product, de duur van het transport, het type transport en productaantallen. Voor droog voedsel gelden bijvoorbeeld andere temperatuureisen dan voor verse of diepgevroren producten. De nieuwe SendProof gekoelde verpakkingen houden rekening met (de combinatie van) al deze factoren, zodat vers ook echt vers blijft.

Kwaliteit

De gekoelde verzendverpakking zijn ontwikkeld in samenwerking met partner Tempack. Tempack is marktleider in isotherme en gekoelde verpakkingsoplossingen voor opslag en distributie van temperatuurgevoelige producten. Naast diepgewortelde specialistische kennis beschikt het bedrijf over een eigen ISO gecertificeerd onderzoekslaboratorium. Hier worden praktijksituaties gesimuleerd, waarbij rekening wordt gehouden met de eerder genoemde invloedrijke factoren (productsoort, bewaartemperatuur, vervoerstype, duur van het transport en transportgebied). De SendProof gekoelde verpakkingen voldoen aan de hoogste kwalificaties en eisen op het gebied van vers voedsel transport.

Gekoelde verzendoplossing

De verzendoplossing bestaat uit geïsoleerde, isotherme Lipboxen en Frio Fresh flexibele koelelementen. De verpakkingen zijn onder meer geschikt voor het veilig verzenden van vis, vlees(waren), groente, fruit, chocolade en delicatessen. Afhankelijk van het soort product (volume en bewaartemperatuur) en de transportduur, biedt Paardekooper verschillende uitvoeringen en combinaties. Alles wordt standaard uit voorraad geleverd of speciaal op maat gemaakt conform de specifieke (product)eisen van de klant.

Efficiënt

Naast optimale isolatie is ook rekening gehouden met praktische eisen aan de verpakkingen. Dankzij het flexibele en compacte design kunnen de Lipboxen bijvoorbeeld eenvoudig worden gevouwen en gestapeld. Dit bespaart al snel 80% aan opslagruimte in vergelijking met standaard EPS boxen en ook op transportkosten wordt bespaard.

Webwinkel Vakdagen

De nieuwe verpakkingslijn wordt tijdens de Webwinkel Vakdagen op 21 en 22 januari gelanceerd. Voor meer informatie kan men een bezoek brengen aan stand B10 en B08.

Publicatiedatum: