Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grieks onderzoek naar Listeria in diverse levensmiddelen

Listeriose, overgedragen via menselijk voedsel, komt voornamelijk voor bij de consumptie van vlees en zuivel, alhoewel het voorkomen van Listeria monocytogenes in vers gesneden groenten en fruit in de afgelopen jaren is toegenomen. Dit, als gevolg van de toenemende consumptie van groenten en fruit.

Tijdens het onderzoek werden er 121 'L. monocytogenes'-stammen geïsoleerd uit varkensvlees, komkommer, rucola, en aardbei.


Click here to enlarge.

Professor Drosinos concludeert: "Het hoge niveau van biodiversiteit, waargenomen in de isolaten van L. monocytogenes uit natuurlijk besmette levensmiddelen, moet worden overwogen bij het ontwikkelen van interventiestrategieën om besmetting tegen te gaan."

Bron: Hadjilouka A., Andritsos N.D., Paramithiotis S., Mataragas M., Drosinos E.H., "Listeria monocytogenes serotype prevalence and biodiversity in diverse food products", December 2014, Journal of Food Protection, Vol. 77 (12), pages 2115-2120.
http://www.ingentaconnect.com/content/iafp/jfp/2014/00000077/00000012/art00015#expand/collapse
Publicatiedatum: