Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jacco Merkens: "Vraag overtrof aanbod"

Volgend jaar dubbel volume Red Love appel

Tholen - Red Love, de unieke appel met rood vruchtvlees, werd dit jaar geïntroduceerd. Jacco Merkens is de enige Nederlander, die deze appel mag telen. Er werd dit seizoen zo'n 25 ton geoogst en ondertussen is de Red Love alweer uitverkocht. "De vraag bleek groter dan het volume dat wij dit eerste jaar konden aanbieden. Alle eersteklas Red Love zijn inmiddels al uitgeleverd", vertelt Jacco. "We moesten zelfs enkele afnemers tot onze spijt teleurstellen."

Horeca als afnemer

"De oogst was iets groter dan verwacht, ongeveer 5 ton meer. Vanwege het unieke karakter van het product konden we een goede prijs maken. We zijn tevreden met het jaar en hoopvol voor de toekomst." De afnemers waren Levarht, Hanos, Rungis en diverse afnemers rondom Utrecht. Er was ook een deel voor de verwerking bestemd. "We hebben zelf voor de horeca leveranciers gekozen. Voor de supermarkten hebben we nog te weinig product. Daar ben je met een paar ton minder interessant. Qua presentatie en verpakking is dat ook weer een ander verhaal." Momenteel heeft hij nog wel een kleine voorraad klasse twee in de koeling. "Met deze serie willen wij proeven gaan doen voor verwerking tot moes en cider. Van een ander deel tweede klas Red Love hebben wij rood sap geperst. Hiervan is nog een kleine voorraad. Dat is meer dan de moeite waard om uit te proberen."



Met volle overtuiging

Merkens vertelt dat hij veel enthousiaste reacties ontvangen heeft op deze nieuwe appel. "Dat heeft ons geïnspireerd en aangespoord de ingeslagen weg met volle aandacht en overtuiging voor het nieuwe seizoen voort te zetten. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn daarom alweer in volle gang. Er is nu een nieuwe plantage van vijf hectare in ontwikkeling. De bloesem wordt eind april verwacht. Dan is de schoonheid van de plantage te voet, op de fiets of per auto naar verwachting volop te bewonderen. Het areaal is nu 2,6 hectare en dit zal groeien naar 5 hectare. Volgend jaar verwachten we een dubbel volume, zo'n 50.000 kilo."

Jacco heeft een areaal van 33 hectare. "Met de rest van het fruit ging het helaas een stuk moeilijker dit jaar. Je moet echt met iets unieks komen, wil je nog wat verdienen. Vandaar dat we ook blij zijn met de nieuwe Red Love. De kleur van het vruchtvlees is echt uniek. Andere appelen zijn toch wit van binnen. Daarmee moet je echt heel gek doen, wil je opvallen."

"Voor vragen en ideeën sta ik altijd open. Neem gerust contact met mij op. Ik stel het op prijs", besluit Jacco.

Voor meer informatie:
Jacco Merkens
Molenspoor 3
3985 SH Werkhoven
Tel: 06-12390854
jcmerkens@hetnet.nl