Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blauwe bessen goed voor de gezondheid

Blauwe bessen gaan de negatieve effecten van een dieet dat veel vetten bevat tegen. Onderzoekers aan de Universiteit van Finland hebben dit aangetoond. Dit is de eerste keer dat wetenschappelijk is aangetoond dat blauwe bessen een positief effect hebben op bloeddruk en ontstekingen, die worden veroorzaakt door een slecht dieet.

Ontstekingen en een hoge bloeddruk zijn vaak geassocieerd met overgewicht. De studie heeft de effecten bestudeerd, die blauwe bessen hebben op muizen die een vet dieet hebben gekregen voor een periode van drie maanden. Hoe hoger het percentage blauwe bessen was in de voeding van de muizen, des te minder de muizen leden aan ontstoken cellen, een hoge bloeddruk, ongevoeligheid voor insuline en gewichts-toename.

Blauwe bessen vormen een integraal onderdeel van het dieet in Scandinavische landen. De onderzoekers willen aantonen dat het eten van blauwe bessen ook op andere plaatsen in de wereld de gezondheid van mensen kunnen verbeteren.

Publicatiedatum: