Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans van der Kooij, Joko Impex:

"Veel te weinig kokosnoten om aan de vraag te voldoen"



Tholen - Al enkele weken zijn er weinig kokosnoten beschikbaar. Dit resulteert in een hoog prijsniveau, maar Hans van der Kooij van Joko Impex zou liever zien dat hij aan de vraag zou kunnen voldoen. "Deze marktsituatie resulteert in een stuk hogere prijzen dan een maand geleden. We zitten nu rond de 12/12,50 euro voor een baal van 40 of 50 noten uit Ivoorkust. We kunnen alleen onze vaste klanten bedienen en voor de extra vraag die we krijgen, moeten we helaas 'nee' verkopen. We zijn voor de komende weken gewoon uitverkocht."



"Omdat er vanuit Sri Lanka een exportverbod is, kan daarvandaan de komende weken ook geen product worden verwacht. Uit Ivoorkust komen wel grotere noten vandaan, waardoor het een goed alternatief is voor Sri Lanka, alleen ligt nu de aanvoer op een erg laag niveau. We kijken wel naar alternatieven uit bijvoorbeeld India of de Dominicaanse Republiek, maar voor je dat voor elkaar krijgt, ben je weer even verder", concludeert Hans.

December is altijd goed voor de handel in kokosnoten. "In deze tijd gaan er altijd veel noten naar het Oosten. Omdat het geen Europees product betreft, kunnen we ook naar Rusland exporteren. Normaal is er in deze tijd van het jaar niet zoveel interesse uit Zuid-Europa, maar ook daar komt nu redelijk wat vraag vandaan. Concluderend hebben we dus een hele goede kokosnotenmarkt, maar ik had liever ook in de vraag kunnen voorzien", besluit Hans.

Voor meer informatie:
JokoFruit/Impex
Hans van der Kooij
Schiehaven 13 E
3024 EC Rotterdam
Tel. 010 476 11 66
www.jokofruit.nl