Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spanje domineert komkommers

Steeds minder Nederlandse tomaten op Duitse markt

Spaanse komkommers domineren de Duitse markt. Dat blijkt uit het weekoverzicht van BLE. Ook Griekenland levert en was m.n. in München op de handelsvloer aanwezig. Invoer uit Nederland is volkomen stil komen liggen. Massale productie en gematigde vraag maakten het onmogelijk prijzen een beetje op te schroeven. Alleen in München kreeg men een redelijk prijs, maar in Frankfurt moesten verliezen worden genomen. In de mini-komkommers voert Turkije de toon. Het gat dat met het opdrogen van Hollandse toeleveringen is ontstaan, wordt opgevuld met Spaanse en Egyptisch komkommers.



Tomaat
Terwijl de aanwezigheid van Nederlandse en Belgische tomaten afneemt, neemt die uit Spanje nog altijd toe. Ook Italië en Duitsland moesten marktaandeel prijsgeven, m.n. ten koste van Marokko en Turkije. De eerste pruimtomaten uit Tunesië arriveerden in 5,5 kg dozen in Frankfurt. Turkse pruimtomaten zijn in prima conditie en vinden gretig aftrek. Terugkijkend zien we dat in Frankfurt vooral Marokkaans product het goed deed en in Keulen meer Nederlandse producten. In Hamburg en München stegen de prijzen van kwalitatief sterke tomaten.



Bron: BLE
Klik hier voor het volledige marktbericht van BLE (week 50)
Publicatiedatum: