Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kenneth Meyer, Natural Tropic:

"Avocadoprijzen flink gedaald door groter aanbod"

Tholen - Het Spaanse bedrijf Natural Tropic zit momenteel middenin het avocadoseizoen. "Het seizoen begon met zeer hoge prijzen, maar uiteindelijk is het prijsniveau alweer flink gedaald. Momenteel is de situatie dat er genoeg avocado's op de markt beschikbaar zijn en dat de afzet een beetje langzaam verloopt. Er is veel concurrentie van landen als Israël, Chili en Colombia", vertelt Kenneth Meyer.


Hass-avocado's

Het prijsniveau van de avocado's ligt nu rond de 10,50 euro voor de dikke maten, 8,50-8,75 euro voor de middensortering en rond de 1,30 euro voor de kleine maten. Kenneth verwacht de komende weken geen grote veranderingen. "Ik denk dat half januari de markt beter gaat worden. Dan is Spanje weer in een betere positie tot eind mei, omdat er dan minder volumes beschikbaar zijn van andere landen."

Natural Tropic voerde aan het begin van het seizoen hoofdzakelijk Bacon-avocado's. "Van dit ras zijn er nu niet zoveel meer en de kwaliteit is nu ook minder. Nu doen we hoofdzakelijk Fuerte- en Hass-avocado's, die beide goed van kwaliteit zijn. De eetkwaliteit van deze avocado's is één van de beste ter wereld", besluit Kenneth.

Eerder gaf hij al aan dat Natural Tropic één van de weinige Spaanse bedrijven is die investeert in de teelt van avocado's, omdat men gelooft in de potentie van deze exoot. Ook biedt Natural Tropic cherimoya's aan en binnenkort ook de biologische variant.

Voor meer informatie:
Natural Tropic
Kenneth Meyer
C/ Juan Gris, 20 P.I. La Pañoleta.
29700, Vélez Málaga, Málaga
Tel: +34 952 50 77 09
Fax: +34 951 91 97 06
kenneth@naturaltropic.es
www.naturaltropic.es