Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zuid-Afrika verwacht normale hardfruitproductie

Eerste Zuid-Afrikaanse appelen naar China

Begin december kondigde het bedrijf Hortgro aan dat Zuid-Afrikaanse appelen toegang zullen krijgen tot de Chinese markt. De autoriteiten zijn momenteel bezig met de lijst van gecertificeerde telers en verpakkingshuizen en het uitvoeren van controles. Elke teler in Zuid-Afrika is nu vrij om appelen naar China te sturen, mits ze geregistreerd zijn en de juiste certificeringen hebben,

Jacques du Preez van Hortgro vertelt dat, als alles goed verloopt, de eerste verzendingen zullen vertrekken in januari 2015, in lijn met het exportseizoen van Zuid-Afrikaanse appelen. "Zoals met elke nieuwe markt zullen we waarschijnlijk langzaam de volumes opbouwen. De rassen die worden verscheept, zijn met name Royal Gala, Fuji en Granny Smith." Volgens hem is China geen gemakkelijke markt.. Dit omdat ze zelf al veel appelen produceren." Hij hoopt dat het land ook open staat voor peren.

Normale productie
Zuid-Afrika verwacht dit seizoen een normale hardfruitproductie na een slecht vorig jaar. "We zullen waarschijnlijk wel minder naar Europa sturen door de overvloed op de markt, maar de volumes naar het Verenigd Koninkrijk zullen weer normaal zijn."

Volgens hem is Afrika ook een groeiende markt, dus zal daar ook meer naar verzonden worden. Ook Rusland staat open voor Zuid-Afrikaanse exporteurs, maar Du Preez verwacht niet dat de export aanzienlijk zal verhogen.

Voor meer informatie:
Jacques du Preez
HORTGRO
Eamil: jacques@hortgro.co.za
Tel: +27 82 864 8149

Publicatiedatum: