Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Die dag maak je niet meer goed"

Belgische importeurs betreuren staking

Tholen - De AGF-sector heeft de nationale Belgische staking van gisteren zeker gevoeld. Het was extreem rustig in het importcentrum te Brussel (ECFG), maar vandaag is de handel weer volledig hervat. Volgens Peter Maes van Zeghers was het bijna een vakantiedag te noemen, maar niet op een positieve manier. "Er was gewoon geen handel, maar iedere importeur was aanwezig, behalve Univeg. De hal bleef rustig en stil. Er kwamen enkele mensen op de markt, maar misschien 10-20% van wat er normaal komt. Vandaag is het iets beter, maar we kunnen niet zeggen dat we de dag van gisteren hebben kunnen terugwinnen, zeker niet. Het is een verloren dag: we hebben gelost en dat was alles. De klanten die er waren, gingen ook vlug weg want niemand wist wat er stond te gebeuren."



Verlies

Ook William Willems van Central Fruit betreurt het feit dat gisteren zo tegenviel. "Vandaag hebben we gelukkig geen last meer. De klanten zijn nu weer wel gekomen. Het was weer een normale, zelfs iets betere dinsdag, maar helaas ben je die dag van gisteren toch kwijt, zo simpel is het. We waren aanwezig, maar met een minimum bezetting en minder aankomsten. Het is wel degelijk een verlies. Die dag maak je niet meer goed. Het is beter dat zoiets niet meer gebeurt."