Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed Argentijns kersenseizoen loopt op zijn eind



In de Argentijnse regio's Valle Medio en Alto Valle del Rio Negro is meer dan 80% van de kersenoogst geplukt. Naar verwachting eindigt het oogstseizoen rond 15 december. De telers behaalden, in vergelijking met het seizoen van 2013, goede opbrengsten. Volgens Agustin Jaureguiberry van Cerezas Argentinas geldt voor de meeste kersenrassen dat de volumes hoog zijn.

De Argentijnse kersen worden hoofdzakelijk per vliegtuig naar China, de VS en Europa geëxporteerd. Een voordeel is dat de grootste concurrent van Argentinië, Chili, een reeks van tegenslagen heeft ondervonden. Door ongunstige weersomstandigheden hebben de Chileense telers 3 miljoen dozen verloren. Wat de impact daarvan op de internationale markt is, wordt volgens Jaureguiberry pas later duidelijk. Dit, omdat de Chileense kersen per schip worden getransporteerd. Op 20 december zullen er grote volumes fruit op de markt verschijnen.



Voor meer informatie:
Agustín Jaureguiberry
CEREZAS ARGENTINAS S.A.
Chimpay,Río Negro, Argentina
M: 011 15 52207069
agustin.jaureguiberry@cerezasargentinas.com
www.cerezasargentinas.com

 
Publicatiedatum: