Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vanaf januari voor 100.000 kinderen gratis schoolfruit

Lidl nieuwe Schoolfruitleverancier

Vanaf 5 januari 2015 zullen bijna 100.000 kinderen weer gratis schoolfruit krijgen. Dit is mogelijk dankzij de erkenning van supermarktketen Lidl als nieuwe leverancier voor het EU-Schoolfruitprogramma. Het gaat om de wekelijkse levering van drie stuks fruit voor ongeveer honderdduizend kinderen verspreid over 500 basisscholen in Nederland.



In november kondigden de voormalige partners van Schoolfruit aan zich terug te trekken uit het door de EU geïnitieerde project. Aanleiding voor Lidl om direct te besluiten het project te omarmen: "Kinderen mogen niet de dupe worden van deze beslissing. Het leveren van kwalitatief goed schoolfruit moet zo spoedig mogelijk weer op gang komen. We nemen hierin dan ook graag onze verantwoordelijkheid en hebben daarom direct contact opgenomen met het Ministerie van Economische Zaken. We zijn trots te melden dat we vanaf 5 januari 100.000 kinderen wekelijks van schoolfruit voorzien", aldus Christine Braun, woordvoerder bij Lidl.

Dit initiatief is ontwikkeld in nauwe samenspraak met het Ministerie van Economische Zaken. Staatssecretaris Dijksma juicht dit toe: "Ik ben blij dat Lidl een groot deel van de stilgevallen levering van gratis schoolfruit overneemt. Zo kunnen veel kinderen blijven genieten van lekker vers fruit op school."

De supermarktketen werkt voor de levering van het schoolfruit samen met haar bestaande groente- en fruitleveranciers om zo niet alleen te kunnen voldoen aan de gewenste variatie in het assortiment, maar ook aan alle door Lidl gestelde kwaliteits-eisen. De levering van het schoolfruit zal plaatsvinden vanuit de vijf distributiecentra van Lidl verdeeld over het land.


Publicatiedatum: