Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ethiopië: groot potentieel aardappelteelt

Aardappelen kunnen in de toekomst een veel grotere rol gaan spelen bij de voeding van de Ethiopische bevolking, meldt de Duitse website inar.de. Volgens inschatting van het 'International Potato Center' heeft Ethiopië namelijk het grootste potentieel voor de teelt van de aardappelen in Afrika. Echter heeft slechts minder dan drie procent van de kleine telers in Ethiopië toegang tot productief pootgoed.

Om daar verandering in te brengen, werkt het Ethiopisch Instituut voor Landbouw-onderzoek (EIAR) nu nauw samen met Ierse wetenschappers. Het doel is het verkrijgen van aardappelrassen die goed gedijen in Ethiopië, die een hoge oogstopbrengst hebben en resistent zijn tegen ziektes zoals phytophthora. Op de lange termijn zal dit een positieve uitwerking op de voedingssituatie hebben. De aardappel heeft namelijk veel voordelen: ze groeit sneller dan graan, heeft minder water nodig en is vooral vanwege haar vitamine C en proteïnegehalte een bijzonder waardevol voedingsmiddel.
Publicatiedatum: