Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jeroen Buyck: "Absolute primeur voor België"

Calsa breidt uit en stuurt eerste peren naar Canada

Tholen - Deze zomer heeft Calsa haar nieuwe loods in gebruik genomen. Het is een uitbreiding van een goede 3.400 m², met daarin 1.200 m² frigoruimte en een grote hal waar alles geconditioneerd en klaargezet kan worden. Er zijn ook 6 nieuwe laaddocks. Hiermee wordt het aantal verdubbeld van 6 naar 12. Dit vertelt Jeroen Buyck van Calsa.

Duurzaam

Hij geeft aan dat ze ook fors zijn uitgebreid in parking. "We hebben nu plaats voor een vijftiental vrachtwagens. Het nieuwe gebouw is volledig duurzaam gebouwd, in prefab beton met daartussen isolatie. Ook onder de vloerplaat is isolatie voorzien, waardoor we de koelkosten onder controle houden. Het voordeel van zo'n betonnen constructie is dat dit beter de temperatuur binnen vasthoudt, dus dat het in de zomer koel blijft. Dit samen met de zonnepanelen die we een paar jaar terug gelegd hebben, zorgt dat we toch op een vrij duurzame manier onze goederen bewaren."



Optimale logistieke flow
Hij benadrukt dat de logistieke flow in het bedrijf nu echt optimaal met deze uitbreiding. "Langs de ene kant komen alle verse groenten en fruit binnen en langs het achterste deel, de nieuwe loods, kan alles goed klaargezet, gecontroleerd en geladen worden. Dit levert ons iedere dag tijdswinst op, wat uiteraard goed is voor de versheid van ons product, en onze kostenbeheersing."

Primeur: eerste peren naar Canada
Jeroen vertelt dat het qua handel nu weer wat rustiger is. "Wel zoeken we door het embargo in Rusland uiteraard naar alternatieve markten. We zijn hier altijd al mee bezig geweest, maar nu zijn we uiteraard verplicht om nog meer ons best te doen: nood breekt wet. In het kader daarvan, hebben we gisteren voor de eerste keer Belgische peren van het ras Conference opgestuurd per reefercontainer naar een klant in Canada. Dit is een absolute primeur voor België. We geloven in deze markt, maar het zal weliswaar tijd vergen om de klanten en consumenten daar te overtuigen van de Conference peer. Maar ook op andere landen zijn we 20 jaar geleden klein begonnen met peren of andere producten. Dus het zal zich waarschijnlijk nog verder ontwikkelen."

Voor meer informatie:
Jeroen Buyck
Calsa NV
Roeselaarsestraat 9b
8850 Ardooie
Tel: +32 51 74 73 74
Fax: +32 51 74 69 36
www.calsa.be