Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico heeft primeur met bramen- en frambozenexport naar China

SVA Fruits is een joint venture tussen de Chileense fruitteler San Clemente en Hortifrut. David Smith is Operations Manager bij SVA Fruits. Hij vertelt dat San Clemente zeven jaar geleden één van de eerste bedrijven was die de Chinese markt heeft betreden en voor lange tijd de grootste exporteur naar Shanghai was.

Momenteel is San Clemente de vierde grootste appelteler van Chili. Per jaar produceert het bedrijf 2,7 miljoen dozen appelen en daarbij telen ze ook kersen, druiven, kiwi's, clementines en een aantal andere producten. Hortifrut is één van de grootste blauwebessentelers ter wereld en verbouwt 23% van de totale Chileense blauwebessenproductie. Daarbij bezit het bedrijf ook plantages in Argentinië, Peru, Mexico en Spanje. Het bedrijf is tevens voor 30% eigenaar van het Amerikaanse Naturipe. Hortifrut is Naturipe's belangrijkste vertegenwoordiger in China.




Groot nieuws is dat er een protocol is ondertekend door de Mexicaanse en Chinese overheden waardoor het mogelijk wordt direct frambozen en bramen van Mexico naar China te exporteren. Mexico is het enige land dat dit momenteel mag doen. David gelooft dat het protocol "een spannende kans biedt waarvan niemand goed kan schatten hoe groot de groeimogelijkheden zullen zijn. Maar, als het ons lukt onze producten goed op de markt te brengen, dan zou er wel eens een ware rage kunnen ontstaan".

Frambozen en bramen zijn langere tijd niet in China verbouwd en momenteel zijn de kwaliteit en het productievolume beide laag. David zegt: "Het verbouwen van frambozen en bramen in China staat nog in haar kinderschoenen en het zal lang duren voordat ze hierin het westen kunnen inhalen. Maar omdat het een nieuw product is zullen klanten nieuwsgierig zijn. De situatie lijkt een beetje op toen blauwe bessen vier jaar geleden populair werden op de Chinese markt. Momenteel is China de op vier na grootste blauwe bessenproducent ter wereld".

20% van SVA Fruit's producten gaat direct naar detailhandelaren in China en de rest gaat naar groothandelaren . SVA Fruit heeft dus al een wijd klantennetwerk in China. "Binnen één tot twee maanden beginnen de eerste verzendingen. Wij zijn er helemaal klaar voor", benadrukt David.

Voor meer informatie:
David Smith
SVA
Tel: +86 185 0160 5901
Email: dsmith@svafruits.com

Publicatiedatum: