Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kosten: 100 miljoen euro

Hein Deprez splitst plantages af

De plantages van Univeg worden afgesplitst door Hein Deprez. Dit meldt De Tijd. De productielocaties in Zuid-Afrika, Braziliƫ, Uruguay, Costa Rica, Suriname en Turkije, worden ondergebracht in een nieuw bedrijf, The Fruit Farm Group. Dit gaat zo'n 100 miljoen euro kosten. Het zal deels zelf door Deprez en aandeelhouders van Univeg worden gefinancierd en daarnaast komt er nog een obligatie-uitgifte en een banklening. De afsplitsing moet beide bedrijven meer financiƫle ademruimte geven om zich te ontwikkelen. Zoals Deprez zelf zegt: 'Er is bij Univeg een gewicht van de schouders.'

Univeg moest in 2009 saneren en sneed toen in diverse activiteiten. Enkele jaren geleden werden de Argentijnse plantages al afgesplitst. Vandaag is het tijd voor een volgende stap: ook de rest van de plantages wordt ondergebracht in een apart bedrijf.

Bron: De Tijd
Publicatiedatum: