Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Metro verkoopt Makro Griekenland

De Duitse Metro Group heeft gisteren meegedeeld dat zij haar Griekse groothandels-dochter Makro Cash & Carry aan de Griekse retailer Sklavenitis zal verkopen, meldt de Duitse website Gabot.de. De transactie omvat de complete operatieve handel van Makro Griekenland met negen groothandels en het bijbehorende vastgoedportfolio met een bedrijfswaarde van 65 miljoen euro.

"Met Sklavenitis hebben we de perfecte partner voor onze Griekse Cash & Carry handel gevonden", zei Olaf Koch, bestuursvoorzitter van Metro AG. "Sklavenitis is in Griekenland reeds zeer goed gepositioneerd en kan samen met Makro schaal- en synergie-effecten hebben, die we alleen niet hadden kunnen realiseren. Tegelijkertijd zetten we met deze transactie onze ingeslagen weg voort, waarbij we ons op die landen focussen waar we een relevante marktpositie hebben. Hier hebben wij meer groeiperspectieven voor de lange termijn. Sklavenitis kan Makro Griekenland weer nieuwe perspectieven geven en we zijn er daarom zeker van dat we onze Griekse vestigingen en de medewerkers in zeer goede handen geven."
Publicatiedatum: