Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Frankrijk-exporteurs: "Policy Carrefour is nooit anders geweest"

Tholen - De Franse retailer Carrefour (1.200 vestigingen) haalde deze week het internationale nieuws door zich te verplichten om de belangrijkste wintergroenten uit eigen land te betrekken en daarmee producten als aardappelen, wortelen en uien uit Nederland, België en Duitsland in te ruilen voor producten van eigen bodem. De Europese Commissie wil niet inhoudelijk reageren op de keuze van Carrefour. Supermarkten beslissen zelf waar zij hun assortiment inkopen, aldus de commissie.



Telersvereniging Legumes de France probeert nu andere supermarkten te bewegen het voorbeeld van Carrefour te volgen. Concurrent Auchan laat weten dat de meeste winterproducten en twee derde van de groenten en fruit worden betrokken van lokale telers. Auchan zegt veel reclame te maken voor deze producten die regelmatig in de aanbieding zijn.

Volgens Nederlandse AGF-exporteurs is de aankondiging een storm in een glas water. "Het is een voortzetting van een beleid dat al jaren wordt gevoerd. Alles wat de Franse supermarkten in Frankrijk kunnen sourcen, doen ze al en op het moment dat er geen Frans product beschikbaar is, koopt men elders. Dat men nu even de publiciteit zoekt, is logisch gezien het Rusland-verhaal, maar het is echt vooral voor de bühne. Ik zie dit statement dan ook niet als een nieuwe policy, maar een politiek die altijd is gevoerd."