Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Paddenstoelen is het nieuwe vlees"

La Place introduceert oesterzwamburger

Tholen - Deze week presenteerde trendwatcher Anneke Ammerlaan de nieuwe foodtrends voor 2015 bij La Place in Leiden. Gezondheid en groenten speelden hierbij een zeer belangrijke rol. Ze vertelde: "Vegetarisch was al een trend, maar het komende jaar gaat het nog verder. Bij vegetarisch moeten we denken aan niet alleen 'geen vlees' maar ook 'eat clean'. Zonder vlees kun je ook lekker en gezond eten. Paddenstoelen is het nieuwe vlees."

Oesterzwammen

Koen Willems van La Place bevestigt dit. "La Place maakt ook burgers van oesterzwammen. De weg naar de productie toe gebeurt op een duurzame manier. We werken naar 100% natuurlijk aankopen én produceren. De koffieprut van La Place wordt niet weggegooid, maar er worden oesterzwammen op geteeld. Deze oesterzwammen worden weer teruggebracht naar La Place en daar maken we diverse producten van, zoals de oesterzwamburger."


Tijdens de trendsessie konden we genieten van de oesterzwamburger. Deze burger is volledig vegetarisch en bestaat uit oesterzwammen en andere champignons

In de La Place-vestiging in Leiden wordt men nog meer meegenomen in de bereidingswijze van de producten. Bij voorkeur koopt La Place rechtstreeks de producten in bij de primaire producenten. "We werken al jarenlang samen met Vroegop-Windig. Zij halen het product op bij de teler en zorgen dat het in onze vestigingen komt. Ook de import van onze AGF-producten wordt grotendeels verzorgd door Vroegop-Windig. We vinden het wel belangrijk om zelf de bron te zien, dus die bezoeken we ook", aldus Willems.

Natuurlijk waren er veel meer foodtrends. Meer over deze trends en hoe La Place verschillende trends toepast lees je in ons kerstnummer van Primeur. Klik hier om een abonnement af te sluiten en ontvang het kerstnummer eind december.