Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Stijgende courgetteprijzen verwacht

Momenteel zijn er genoeg courgettes op de markt. Veel vroege teelten komen aan het einde van hun cyclus. "Over het algemeen ligt de courgetteproductie in het gebied rond Nijar hoger. Veel telers zijn in deze regio geswitcht van de tomaten naar de courgetteteelt vanwege de goede en consistente prestaties en de lage kosten van het zaad. In andere productiegebieden zoals Las Norias en Ejido is de courgetteproductie echter gedaald met 10%. Al met al zal het totale volume ongeveer vergelijkbaar met vorig seizoen zijn", verwacht Juan Sillero van Frutas Escobi.



Het courgetteseizoen begon met prijzen boven de 2 euro per kilo en daalden naar een gemiddelde prijs van 40 cent in week 46. Juan verwacht dat de komende weken de prijzen zullen stijgen omdat veel teelten met 15-20 dagen aflopen. Frutas Escobi teelt courgettes in Las Norias en exporteert deze voornamelijk naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Scandinavië en Oost-Europa. "Naar Rusland exporteerden we voorheen veel grote maten, maar sinds de boycot werd ingevoerd hebben we manieren gevonden om kleinere maten te telen."

Onder het merk Escobi worden de courgettes op de markt gebracht in zowel kartonnen dozen, flowpack als film, voornamelijk voor de grote retailketens.

Voor meer informatie:
Frutas Escobi S.L.
Ctra. La Mojonera nº 153
Las Norias de Daza, Almeria. Spain
T: +34 950 58 71 01+34 950 58 71 01
info@frutasescobi.com
www.frutasescobi.com
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: