Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
opvolger Theo Ammerlaan

Gerard Pronk kandidaat-voorzitter Coöperatie Coforta

Het bestuur van Coöperatie Coforta heeft Gerard Pronk voorgedragen als voorzitter van de coöperatie. De definitieve besluitvorming over de benoeming vindt plaats in de ledenraad van 16 december 2014. Gerard Pronk volgt Theo Ammerlaan op die sinds 2007 voorzitter van de Coöperatie Coforta is. In de ledenbijeenkomst van mei 2014 heeft Theo Ammerlaan aangegeven zich niet meer herkiesbaar te stellen voor een nieuwe zittingsperiode.


Gerard Pronk en Theo Ammerlaan

Gerard Pronk (55) heeft een modern fruitteeltbedrijf in Zwaagdijk. Op zijn bedrijf worden appelen, peren en pruimen geteeld en gesorteerd. Het bedrijf, dat geheel gecertificeerd is volgens de laatste richtlijnen, fungeert tevens als leveranciers voorraad locatie (LVL) voor The Greenery. Hierdoor wordt een directe afzet van teeltlocatie naar klant-DC gefaciliteerd. Pronk heeft ruime ervaring als bestuurder. Hij was voorzitter van de Product Advies Commissie (PAC), lokaal en hoofdbestuurder van de Nederlandse Fruittelers Organisatie en bestuurder binnen het samenwerkingsverband North Sea Pears.

Over het moment van afscheid zegt de Ammerlaan het volgende: "Eind 2013 heeft The Greenery in opdracht van het bestuur een belangrijke reorganisatie in gang gezet. In de nieuwe strategie en gewijzigde organisatiestructuur is de basis voor een gezonde toekomst gelegd. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolger vanuit deze basis met een nieuw elan kan gaan werken aan groei."
Publicatiedatum: