Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seizoen afgetrapt bij Europees kantoor van San Francisco Lo Garces

"Eindelijk normale volumes Chileense kersen na twee moeizame jaren"



Tholen - Fruto del Campo in Maasdijk, het Europese verkoopkantoor van San Francisco Lo Garces uit Chili, heeft drie weken geleden het Chileense kersenseizoen afgetrapt. "Na een moeizame eerste week worden de kersen momenteel goed opgenomen in de markt", vertelt Michael Kouwenberg. "Naast de daghandel hebben we een aantal Europese retailers warm weten te maken voor programma's met 'winterkersen'. Tot nu toe is men min of meer gewend om uitsluitend in de zomer kersen te doen, maar er is duidelijk een trend waarneembaar om het kersenseizoen te verlengen."



"Onze missie is, om in navolging van wat er de afgelopen jaren met de sterke groei in zachtfruit is gebeurd, om deze jaarrond beschikbaarheid ook met kersen te realiseren. Fruto Del Campo is inmiddels in staat om bijna jaarrond kersen te leveren aan de retail en daghandel", vertelt Michael. "Naast de traditionele verpakkingen van 2,5 en 5 kg leveren we inmiddels ook diverse kleinverpakkingen zoals 500 gram, ziplockbags en 200 – of 250 grams punnets. Er is een duidelijke vraag binnen de retail naar kleinverpakking. De kersen vallen in de categorie 'high value products', waar de retail momenteel op zoek naar is."



"We kunnen zowel in Chili kleinverpakken als bij onze logistieke partner LBP Maasdijk en een vooraanstaande Nederlandse kersenteler waarmee we samenwerken", vervolgt de handelaar. "Naast de kersen die we vermarkten voor Lo Garces krijgen we in januari ook perziken en nectarines, snel gevolgd door abrikozen en pruimen. In de periode medio/eind maart verwachten we de eerste kiwi's."



Voor meer informatie:
Fruto del Campo
Michael Kouwenberg, +31 (0)6 83590594
Dennis Bartels, +31 (0)6 23846942
www.frutodelcampo.nl