Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
en uitreiking Inno Potato Award

Vandaag laatste beursdag Interpom Primeurs

Tholen - Vandaag is alweer de laatste beursdag van Interpom Primeurs. De 17e editie van het event in Kortrijk Xpo trok op zondag al veel bezoekers. Het waren traditioneel met name gezinnen die de beurs de eerste dag bezochten. Gisteren was de drukte minder, maar volgens de standhouders was de kwaliteit van de bezoekers beter en was er meer interesse voor hun producten of diensten.

Van teelt tot verwerking

Dit jaar was er een recordaantal van 270 exposanten. Er waren met name Nederlandse en Belgische standhouders, maar ook uit andere Europese landen hadden geïnteresseerden een stand geboekt. Interpom Primeurs is gericht op de hele AGF-sector, maar de focus ligt met name op de aardappelen. De volledige keten is aanwezig: van teelt tot verwerking en vermarkting.


Bij de stands van de frietfabrikanten stonden de hele dag door mensen te wachten op een portie gebakken friet.

Ondanks de moeizame start van het aardappelseizoen was de sfeer op de beurs gezellig. Opvallend dat de Interpom dit keer om 9:00 uur 's morgen startte, terwijl deze andere jaren altijd om 10:00 uur begon. Over deze vroege start waren niet alle standhouders te spreken. Er waren diverse innovaties te bewonderen, met name bij toeleveranciers.



Inno Potato Award
Vandaag wordt de Inno Potato Award uitgereikt. Na twee succesvolle edities van de Inno Potato Award in 2010 en 2012, willen diverse partners uit de Belgische aardappelketen, samen met de Vlaamse en Waalse overheid, Belgische poot- en consumptieaardappeltelers die recente innovaties op het vlak van teelt, bewaring of vermarkting in de praktijk hebben gebracht in hun onderneming in 2014 opnieuw onder de spots brengen.Het Belgische aardappelgebeuren is de laatste decennia sterk geëvolueerd. De Belgian Inno Potato Award is een illustratie van de talrijke innovaties die de Belgische aardappelteelt moet toelaten zich ook in de toekomst verder te ontwikkelen.

Opvallend is dat de aardappelprofessionelen tijdens de twee eerste dagen van Interpom Primeurs 2014 in Kortrijk zelf hun voorkeur kunnen uitspreken. Op dinsdag 25 november 2014 zullen de Vlaamse en Waalse Minister van Landbouw de laureaten bekendmaken en hun waardevolle prijs overhandigen. (www.innopotato.be)


Niet in elke hal was het even druk.

AGF.nl/Primeur is zelf ook aanwezig met een stand. Van harte welkom op stand 322.



www.interpom.be