Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Binnenkort alleen Franse AGF bij Carrefour

Fransen, die hun boodschappen bij Carrefour inslaan, vinden binnenkort alleen nog Franse groente in de schappen. Telers hebben de grootste supermarktketen van het land ervan overtuigd geen importgroenten meer te verkopen.Dat is niet alleen slecht nieuws voor Nederlandse leveranciers, maar ook voor Belgische en Duitse telers. Deze maand weerde Carrefour aardappels, wortels en uien uit deze landen. Dat meldt persbureau Bloomberg.


De Franse supermarkt wil zeker tien maanden lang lokale groenten verkopen ten koste van groente van niet-Franse bodem. Het hoofdkantoor zegt buitenlandse producten te weren zolang er Frans geteelde seizoensgroente beschikbaar is, om zo Franse telers te steunen die het lastig hebben vanwege de lage vraag, het slechte weer en de boycot van Rusland.

Lobby
Hoewel de agrarische sector maar 1,7% van de economie vertegenwoordigt, heeft de lobby van de telers een sterke positie. In september werd een belastingkantoor in Bretagne in brand gestoken door groentetelers die in financiƫle problemen waren geraakt. In juli werd een vrachtwagen met Spaans fruit leeggehaald door een groep woedende perziktelers.
Publicatiedatum: