Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Productiegrond Juliet appel zal worden uitgebreid

Na de succesvolle verkoop van hun biologische appel de Juliet zal Les Amis de Juliet het gebied vergroten waarop ze de appel telen. Door de uitbreiding wordt verwacht volgend jaar 40% meer Juliet appelen te kunnen telen.



Les Amis de Juliet is opgericht in 2005 en bestaat uit een groep Franse telers die samenwerken om de appel variant te telen en te verkopen. De appel wordt organisch verbouwd en is herkenbaar aan haar knapperige textuur en mild zoete smaak. De appel is ook resistent tegen schurft en oedeem, twee ziektes die regelmatig voorkomen op fruitbomen.

Momenteel wordt de appel verbouwd door 100 telers in het zuiden van Frankrijk op 290 hectare grond. Dit zal stijgen naar 350 hectare volgend jaar. De productie wordt verwacht te stijgen van 7.000 ton in 2014 naar 10.000 in 2016.



De appelen worden verkocht als handappelen en worden ook verwerkt in biologisch sap, cider, jam en appelsaus. Cardell Export distribueert de appelen in Europa, Azië en Noord Amerika.

Voor meer informatie:
Vincent Lehallier
Pour l'Association "Les Amis de Juliet®
France
vincent@juliet.eu
www.juliet.eu
Publicatiedatum: