Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi Sud naar China

Volgens de Duitse media hebben Aldi Nord en Aldi Sud een besluit genomen over de uitbreiding naar China. Aldi Sud zal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering. 

China is niet de hoogste prioriteit
Ongetwijfeld is Aldi is op zoek naar nieuwe markten en in tegenstelling tot zijn concurrent, Lidl Schwarz Group, is Aldi op zoek geweest naar grotere markten buiten Europa, zoals de VS en Australië. Vanuit dit oogpunt zou ook China een zinvolle stap zijn. Op de korte termijn zal Aldi Sud meer geld verdienen aan de grotere buitenlandse markten, zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Deze markten beloven grote groeimogelijkheden.

Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië blijven topprioriteit
De Verenigde Staten zijn een strategische buitenlandse markt voor de supermarkt. Aldi Sud plant om tegen 2018 het aantal winkels te verhogen met 50%. De eerste winkels zullen openen aan de westkust. De discounter wil 650 verkooppunten toevoegen aan haar winkelnetwerk door dan.

In het Verenigd Koninkrijk wil Aldi Sud het aantal winkels verdubbelen tegen 2022. Er is een investering gepland van £ 600 miljoen (€ 760 miljoen) voor deze uitbreiding.

In West-Australië wil Aldi Sud tussen de $ 400 miljoen (€ 325 miljoen) en $ 450 miljoen (€ 365 miljoen) investeren en in Zuid-Australië tussen de $ 200 (€ 160 miljoen) $ 300 (€ 240 miljoen) in de komende jaren. Hiermee bedraagt de totale investering bijna $ 4 miljard (€ 3,2 miljard) sinds 2001. (Voor de uitbreidingsplannen in Australië klik hier). 

Bron: igd.com
Publicatiedatum: