Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Forensisch onderzoek stelt herkomst AGF vast

Technieken die forensische wetenschappers gebruiken om lichamen te identificeren, worden door Nieuw-Zeelandse producenten ingezet om hun merken te beschermen. Het komt namelijk nog weleens voor dat producten als wijn, honing en fruit worden gelabeld als kwaliteitsproducten, terwijl deze eigenlijk inferieur blijken te zijn.

Alle planten en dieren absorberen natuurlijke (chemische) stoffen van hun omgeving. Forensische technieken kunnen aan de hand van deze stoffen achterhalen waar, in het geval van groenten en fruit, een ui of appel is geteeld. Dit bewijs kan worden gebruikt om misleiding van consumenten in supermarkten tegen te gaan.

Zie hier het volledige artikel.
Publicatiedatum: