Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw sorteersysteem voor bladgroenten

Key Technology introduceert een nieuw sorteersysteem, genaamd de Manta 2000, voor verse spinazie en andere bladgroenten, na het snijden, wassen en/of drogen. Het sorteersysteem herkent 'foreign material' (FM) op nauwkeurige wijze en verhoogt het kwaliteitsniveau en de voedselveiligheid van de producten. Uit testen blijkt dat het systeem 100 procent van het FM verwijdert en 5,9 ton spinazie in een uur kan inspecteren. Dit alles leidt tot een maximalisatie van de opbrengst.



De Manta is uitgerust met een Iso-Flo® shaker dat kleine voorwerpen zoals kluiten, insecten, takken, kleine stenen en zaadlobben verwijdert uit de bladgroenten. High-definition camera's herkennen kleur, grootte en vorm en een breed scala aan gebreken van spinazie of bijvoorbeeld ijsbergsla. De Manta herkent beurse plekken, verwelking en afwijkende kleuren, veroorzaakt door zonnebrand. Dit gehele proces wordt bestuurd met software van KeyWare®. Gebreken en FM zijn gecategoriseerd op het interface en aangepast aan de specifieke bladgroente om het gebruik te vergemakkelijken.
 
Voor meer informatie over de Manta:
Publicatiedatum: