Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Andalusië: grootste leverancier ter wereld van cherimoya's

In Andalusië teelt men momenteel jaarlijks circa 40.000 ton cherimoya's op een areaal van 3.000 hectare. De omzet die hiermee behaald wordt, bedraagt bijna 48 miljoen euro, meldt website agronoticias.es. De hoofdteeltgebieden zijn de provincies Granada en Málaga.

Wat betreft de consumptie zouden cherimoya's bij vier op de tien Spanjaarden onbekend zijn, aldus Elena Víboras, de minister van Landbouw van de regio. De jaarlijkse consumptie per hoofd van de bevolking bereikt nog niet eens 1 kg. In Andalusië ligt de hoeveelheid echter al hoger: op 2 kg per persoon. "De Andalusische bedrijven hebben veel te doen om cherimoya's bekender te maken op de nationale en Europese markten en om hogere inkomsten te genereren", aldus Víboras.

Hoewel cherimoya's lekker smaken en zeer gezond zijn, is hun areaal sinds midden jaren '90 continue afgenomen. Dit onder meer omdat het rendement voor de telers steeds kleiner geworden is door hoge productiekosten en lage opbrengsten. Tussen 85 en 90 procent van de oogst wordt op de Spaanse binnenlandse markt verkocht. De rest wordt geëxporteerd. De belangrijkste afnemers zijn daarbij Portugal, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.
Publicatiedatum: