Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Record aardbeienoogst

De Britse aardbeienoogst heeftdit jaar alle records gebroken. Telers produceren 60.170 ton volgens BritishSummer Fruits (BSF). Volgens de lokale producentAlistair Busby van Border Berries, Rutherford, Kelso is het record te dankenaan producenten met polytunnels en koelafdelingen, die leveren aan grote supermarkten.Zij telen aardbeien in substraat in plaats van in de bodem, waardoor er voedingsstoffenontstaan via fertigatie.

"Over het algemeen isde groei van de verse bessenmarkt in het Verenigd Koninkrijk in supermarktenspectaculair. Het nadeel is dat alleen de grote jongens kunnen spelen."

"75 procent van onzeoogst wordt apart verkocht en bijna al de rest is voorverpakt. Onze markt zijn jammakersof families die een leuk dagje uit willen. Het maakt niet uit hoe lang de oogstnog is, onze verkoop duurt nog maar zes weken. Dit jaar was het fruit een weekeerder dan gebruikelijk en drie weken eerder dan in 2013.

"Het verschil in degeplukte hoeveelheid was ongeveer drie procent. De zon is belangrijker ommensen naar buiten te krijgen dan de grootte van het gewas of de lengte van hetseizoen. "

Voor grootschaligeproducenten begon het seizoen in maart zeven weken eerder dan vorig jaardankzij de zachte winter. Telers verwachten dat het seizoen doorgaat totdecember, meldt BSF, die 98 procent van de supermarktverkoop van bessen vertegenwoordigt.

Publicatiedatum: