Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

QS Logistics-certificaat voor Univeg-transporteur Koos van Gaalen

Met het behalen van het QS-Logistics certificaat door transporteur Koos van Gaalen BV heeft groente- en fruitexporteur Univeg Trade Benelux BV in zijn hele aanvoerlijn de kwaliteit gewaarborgd door middel van certificaten. De aanvoerende telers werken met QS Production, de transporteur met QS Logistics en Univeg zelf met QS Wholesale. Qualität & Sicherheit is een Duits kwaliteitszorgsysteem dat de kwaliteit van groente en fruit in de gehele keten garandeert. De QS audits zijn uitgevoerd door MPS-ECAS.


Van links naar rechts: Koos van Gaalen (transporteur), Robert Zuyderwijk (MPS-ECAS)R, Arco van Gaalen (Koos van Gaalen BV), en Henk Lankester (Univeg Trade Benelux BV).

Vele Duitse supermarkten eisen van hun leverancier dat de volledige keten QS gecertificeerd is. Doordat de goederen van de klanten van Van Gaalen uit Poeldijk nu volgens de QS-normen worden opgeslagen en getransporteerd, mogen ze het QS-logo op hun producten voeren en maken hiermee aan de consument duidelijk dat het QS gecertificeerde producten betreft. De drie elementen die hierbij centraal staan zijn voedselveiligheid, transparantie en traceerbaarheid.

Certificatiemanager Robert Zuyderwijk van MPS-ECAS ziet kwalificering van de gehele keten steeds vaker terug bij de voorwaarden van klanten. "Internationale klanten vragen om kwaliteit die van te voren vaststaat, daar kan een dergelijk certificaat goed voor dienen. Vanaf 1 januari 2015 stelt QS het verplicht dat het stuk logistiek in de keten QS gecertificeerd is zodat de keten volledig gecertificeerd is. Bedrijven die dan QS gecertificeerde producten voor bijvoorbeeld Univeg willen transporteren, moeten het certificaat QS Logistics bezitten".

Publicatiedatum: