Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Presentatie op Interpom Primeurs

Welwaij Belting introduceert bandprofiel voor aardappelverwerking

Wellwaij Belting is fabrikant en confectioneur van lichtgewicht kunststof transport‐ en procesbanden. Sinds 1993 ontwikkelt het bedrijf uit Wormer transportband-oplossingen voor vele toepassingen binnen de land‐ en tuinbouw en agricultuur. Dit najaar introduceren zij een geheel nieuw bandprofiel onder de naam Staggered Wave Nipple (SWN). Deze introductie is een belangrijke ontwikkeling voor de efficiëntieverbetering van onder andere hallenvullers en bunkerdoseermachines.

"De naam verwijst direct naar de unieke vorm en opbouw van het profiel" vertelt Jos Waij van Wellwaij Belting enthousiast. De band is over de volledige breedte in een speciale golfvorm geprofileerd met PVC "blokjes" die zijn opgebouwd vanuit de deklaag. Dit biedt voor een aantal toepassingen grote voordelen ten opzichte van de traditioneel gebruikte chevron of V-vormig geprofileerde transportbanden."



Productvriendelijkheid in combinatie met een verhoogde opvoercapaciteit
Jos Waij: "Door de specifieke vorm ligt het product direct stil. Het product schuift dus niet op de transportband maar wordt gestabiliseerd door de afgeronde en relatief zachte profilering. Hierdoor wordt de kans op productbeschadiging echt tot het minimum beperkt. Bovendien wordt door het stilliggen van de producten de opvoercapaciteit van de transportband verhoogd."

Positief effect op levensduur transportband en machine

"Het profiel is opgebouwd uit de deklaag van het bandmateriaal." vervolgt Waij. "Het profiel is geïntegreerd en heeft geen lasnaden, waardoor loslaten van het profiel tot het verleden behoort. Bijkomend voordeel is het feit dat de vele blokjes een poetsende werking hebben op de insnoer- en ondersteuningsrollen. Vervuiling als grond en klei kunnen niet goed aanhechten. Dit reduceert de slijtage van deze onderdelen en de transportband aanzienlijk"

Waar kan dit nieuwe profiel voor gebruikt worden?
"Wij hebben het SWN profiel in eerste instantie ontwikkeld voor hallenvullers, inschuurmachines en bunkerdoseermachines. Hier is het profiel uitermate geschikt voor, mede omdat de productstroom - door de profilering over de gehele bandbreedte- mooi gelijkmatig wordt gedoseerd. Voor deze machines is het materiaal in alle gewenste kleuren en afmetingen leverbaar. Bovendien blijkt uit de testen die we afgelopen jaar hebben gedaan dat het profiel door zijn genoemde voordelen wellicht ook bruikbaar is voor andere toepassingen. Kwaliteit staat echter bij ons voorop, dus dit willen we eerst uitvoerig in verschillende omstandigheden testen."

Productpresentatie en technische informatie
Op 23 t/m 25 november a.s. presenteert Wellwaij Belting het nieuwe profiel op de vakbeurs INTERPOM PRIMEURS 2014 in Kortrijk (België). Hier kunt u terecht voor meer technische informatie over het nieuwe profiel.

Bezoekt u de Interpom niet of wilt u eerder antwoord op uw vragen, dan adviseren wij u direct contact op te nemen met Wellwaij Belting.

www.wellwaij.com


Publicatiedatum: