Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regeling schoolfruit opnieuw open voor inschrijving leveranciers

Tot en met 28 november 2014 kunnen groente- en fruitleveranciers opnieuw een erkenning aanvragen voor de levering van schoolfruit.

De aanvraag gebeurt onder het schoolfruitprogramma 2014-2015 (Verordening EG nr. 288/2009).

Met de regeling schoolfruit regelt het ministerie van Economische Zaken de erkenning van leveranciers, deelnemende scholen, subsidiabele kosten en de steunaanvraag.



Waarom wijziging regeling?

De Regeling schoolfruit 2014 is op 4 juli 2014 gepubliceerd in de Staatscourant en op 18 november 2014 gewijzigd. Reden hiervoor is dat de erkende leveranciers zich hebben teruggetrokken van deelname. De wijziging van de Regeling schoolfruit 2014 heeft tot doel potentiële leveranciers opnieuw de gelegenheid te bieden een erkenning aan te vragen. Hiermee wordt voortzetting van de regeling in schooljaar 2014/2015 mogelijk gemaakt. De wijziging heeft alleen betrekking op de aanpassing van eerder vastgestelde termijnen. De procedure en voorwaarden voor erkenning worden niet gewijzigd.

Indienen erkenningsaanvraag

De uiterste datum voor indiening van een erkenningsaanvraag door een leverancier, is 28 november 2014. De nieuwe overeenkomsten die door de aangemelde scholen en leveranciers zijn ondertekend moeten vóór 31 december 2014 worden ingediend. De leveringen van fruit aan scholen start, bij voldoende aanmeldingen, in week 2 van 2015.

Inschrijving scholen

De scholen hebben zich in september al ingeschreven voor het Schoolfruitprogramma 2014-2015, er vindt geen inschrijving plaats voor nieuwe scholen. Er zijn 1.722 basisscholen ingeschreven en daarnaast 22 scholen van het Voortgezet Onderwijs ingeschreven. De VO scholen nemen deel aan een Pilot van Schoolfruit voor het Voortgezet Onderwijs. De deelnemende scholen tekenen een nieuwe schoolfruitovereenkomst en ontvangen gedurende 18 weken voor elk kind drie stuks gratis groente of fruit per week.

Doel

Nederland neemt in schooljaar 2014/2015 voor het zesde jaar deel aan de Europese schoolfruitregeling. De regeling heeft tot doel om:
  • de consumptie van groente en fruit bij schoolkinderen te stimuleren;
  • kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren;
  • de afzet van groente en fruit te bevorderen.

Aanvragen

Leveranciers kunnen het formulier voor het aanvragen van een erkenning opvragen via mosectorregelingen@pbonet.nl.


bron: RVO
Publicatiedatum: