Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Hollandse Conference-peren gearriveerd in China

Begin deze week zijn de eerste Conference-peren van Fruitmasters gearriveerd in China. Na zes jaren voorbereiding en onderhandeling door de fruitsector, is eind oktober officieel bevestigd dat de Chinese consument onze peren mag gaan eten. Na de opening van de Chinese markt zijn de orders bij Fruitmasters in Geldermalsen direct in gang gezet.



Er is een enorm potentieel voor export van de peren gezien de grootte van de markt en de groeiende economie. De Chinese markt is op termijn voor de Nederlandse peren een cruciale afzetmarkt. Maar eerst zal de Conference-peer zijn plek moeten veroveren in het winkelschap in China. Over smaak valt in ieder geval niet te twisten want uit onderzoek is gebleken dat de smaak van Conference bij de Chinezen wordt gewaardeerd.



Hollandse afzet
Speciaal voor de afzet van Conference-peren naar verre bestemmingen, heeft Fruitmasters een verpakking ontwikkeld met Hollandse uitstraling. Exportmanager Fabien Dumont: "In China staat het Nederlands product garant voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Hier spelen we op in door onze exclusieve verpakking met karakteriserende molens en de kleuren van de Nederlandse vlag. Op die manier kunnen onze aangesloten telers zich onderscheiden in de markt."



Chinezen op bezoek in Gelderland

In augustus was nog een delegatie van de Chinese overheid in Gelderland op bezoek om boomgaarden met hun eigen ogen te inspecteren. Ondersteund door vakliteratuur, scholing, spuitlicentie en onberispelijke percelen met Conference-peren was er na de bezoeken aan de telers geen twijfel meer over het vakmanschap; in oktober was de opening van de Chinese markt een feit.

Voor meer informatie:
Fruit Masters
Mark de Deugd
tel. 0345 – 578 836.
Publicatiedatum: